پس از مرگ کیانوش سنجری و روایتهای متناقض مرتبط با آن و سپس، کنشهای اعتراضی حسین رونقی، برای چندمین بار شاهد موجی از تنش و اتهامزنی و رد و بدل شدن برچسبهای بدون سند و مدرک میان مخالفان جمهوری اسلامی در خارج از کشور بودیم.
برخی در رسانههای غربی و حتی در داخل ایران باور دارند که اگر به جمهوری اسلامی امتیازات و مشوقهای اقتصادی داده شود، میتوان سر به راهش کرد و با آن به توافق رسید. این دیدگاهها که غالبا از سوی حامیان سیاست مماشات با جمهوری اسلامی مطرح میشوند، واقعیتهای موجود را نادیده میگیرند.
به نظر میرسد دولت قصد دارد قیمت بنزین را افزایش دهد اما بهجای اعلام مستقیم، تلاش میکند این تصمیم را با عناوین و توجیهات مختلف مانند «بهینهسازی مصرف»، «اصلاح قیمت» و «عادلانهسازی یارانهها» پنهان کند.
با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، جمهوری اسلامی با سه سناریوی محتمل مواجه است. این سناریوها عبارتند از «تسلیم و پذیرش خواستههای ترامپ»، «مقاومت و تضعیف شدید در اثر فشارهای اقتصادی یا شکست در جنگ» و یا «سرنگونی در اثر فشارهای داخلی و خارجی».
ابوالحسن مهدوی، امامجمعه موقت اصفهان و عضو مجلس خبرگان، روز جمعه اعلام کرد که مجلس خبرگان رهبری سه نفر را برای جانشینی علی خامنهای به ترتیب اولویت انتخاب کرده است اما اسامی این افراد محرمانه باقی مانده است.
در روزهای اخیر عباس عراقچی، وزیر امور خارجه و همچنین جواد ظریف معاون پزشکیان و خود مسعود پزشکیان به عنوان رییس جمهوری با ادبیات متفاوتی درباره لزوم تعامل با آمریکا یا دست کم کنترل و مدیریت تنش ها با آمریکا صحبت کردهاند.
علی خامنهای نگران کشته شدن، مجتبی خامنهای آماده رهبر شدن و مردم امیدوار به سرنگون شدن جمهوری اسلامیاند.
صدور حکم اعدام برای وریشه مرادی، زندانی سیاسی، توسط ابوالقاسم صلواتی، قاضی دادگاه انقلاب، بار دیگر موضوع اعدام مخالفان و نقش قضات بدنام دادگاههای انقلاب در این اعدامها را به صدر اخبار کشاند.
در ایران، مردم با کمبودهای متعددی دست و پنجه نرم میکنند. از کمبود برق و گاز و بنزین گرفته تا کمبود گازوئیل، آب، مسکن، دارو، معلم، اتوبوس، شغل و کسری بودجه. این آخری به گفته علی لاریجانی، از مقامهای ارشد سابق جمهوری اسلامی، به اندازه دوران جنگ ایران و عراق، بحرانی است.
ویدیوی جدیدی در یوتیوب دیدبان ایران منتشر شده که به فساد دستکم ۵۲ تن از مقامات جمهوری اسلامی پرداخته است.
گزارشهای منتشر شده حکایت از آن دارد که برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در دور اول ریاست جمهوری ترامپ، رهبری تیم انتقالی ترامپ را در وزارت امور خارجه آمریکا برعهده گرفته است.
انتخابات در آمریکا با آنچه در جمهوری اسلامی انتخابات نامیده میشود تفاوتهایی اساسی دارد که اصلیترین آنها در نوع انتخاب مقام اول کشور است. در آمریکا، مردم با رای خود مستقیما نفر اول کشور، یعنی رییسجمهوری را انتخاب یا عزل میکنند.
جمهوری اسلامی تمایل دارد کامالا هریس رییسجمهوری آمریکا شود زیرا علی خامنهای معتقد است هریس به سیاستهای جو بایدن ادامه خواهد داد که به نظر تهران، بیشتر به سمت مماشات با این نظام گرایش دارد.