فرشته تابانیان، وکیل محمد داوری، زندانی سیاسی، از شکنجه موکلش در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز خبر داد و گفت پزشکی قانونی آثار کبودی و زخم بر دندهها، سینه و پاهای او را تایید کرده است.
دولت کانادا، در پنجمین سالگرد ساقطکردن پرواز پیاس۷۵۲ با دو موشک سپاه پاسداران، با صدور بیانیهای ضمن تشریح اقدامات کانادا برای وادار کردن حکومت ایران به پاسخگویی در قبال سرنگونی این پرواز، از جمهوری اسلامی ایران خواسته مسئولیت کامل اقدامات خود در این باره را بپذیرد.
امیر رئیسیان، وکیل پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین از تایید حکم اعدام موکلش در دیوان عالی کشور خبر داد و اعلام کرد که شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور بدون توجه به ایرادات متعدد شکلی و ماهوی پرونده، این حکم را تایید کرده است. نرگس محمدی هم خواستار اعتراض به این حکم شده است.
سخنگوی دولت مسعود پزشکیان از به تعویق افتادن قانون موسوم به «عفاف و حجاب» خبر داد و گفت برخی مفاد این قانون میتوانست تبعات اجتماعی سنگینی داشته باشد.
اعتصاب غذای زندانیان عضو کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» که از بهمن ۱۴۰۲ با خواست توقف اعدامها در ایران آغاز شده است، سهشنبه ۱۸ دی ماه، در پنجاهمین هفته به ۳۰ زندان کشور گسترش پیدا کرد.
سایت حقوق بشری هرانا در گزارشی با استناد به بررسیهای اخیر خود نوشت در حال حاضر دستکم ۵۴ زندانی در زندانهای سراسر کشور با اتهامات سیاسی یا امنیتی زیر حکم اعدام هستند.
گروهی از بازنشستگان فرهنگی در اعتراض به بیتوجهی دولت نسبت به پرداخت مطالبات خود، مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش در تهران تجمع کردند. این افراد که از شهرهای مختلف کشور خود را به تهران رساندهاند، به پرداخت نشدن ۶۰ درصد پاداش ۳۰ سال تدریس خود معترضاند.
سازمان حقوق بشر ایران با انتشار گزارشی اعلام کرد در سال ۲۰۲۴ دستکم ۳۱ زن در زندانهای ایران اعدام شدند. طبق این گزارش، این آمار بالاترین رقم سالانه مجازات مرگ برای زنان زندانی کشور در ۱۷ سال گذشته بوده است.
ویدیوی منتشر شده در رسانههای اجتماعی نشان میدهد زنی بدون حجاب اجباری در فرودگاه مهرآباد تهران با آخوندی که برای او مزاحمت ایجاد کرده بود، مشاجره میکند و عمامه را از سر او بر میدارد و روسری خودش میکند. یک رسانه نزدیک به سپاه پاسداران نوشت این زن برای چند ساعت بازداشت شده.
بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، حدود ۳۰ زندانی سیاسی و عقیدتی در زندان مرکزی کرج، با مشکلات، محرومیتها و محدودیتهای مختلفی دست و پنجه نرم میکنند و اعمال تبعیض مضاعف از سوی دادستانی و وزارت اطلاعات، شرایط تحمل حبس را برای این افراد دشوارتر کرده است.
گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی، با نگارش نامهای تجربه زیسته خود با شماری از زنان زندانی در ایران را روایت کرد. او با تاکید بر اینکه شرایط زندانها و بازداشتگاهها با هم متفاوت است، نوشت طی سالها زیستن در فضای امنیتی زندانها به این باور رسیده که حال خوب زندانیان نقطه مرگ ستمگر است.
گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی، فولاد، معدن و فرهنگی با ادامه ناتوانی جمهوری اسلامی در رسیدگی به مطالبات بازنشستگان در شهرهای مختلف کشور تجمع اعتراضی برگزار کردند.
مهناز طراح، فعال سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین، با نوشتن نامهای در واکنش به برخی از انتقادها به ویدیویی از رقص شماری از زنان این زندان، نوشته است: «ما را قضاوت میکنید و نمیدانید پیش از شما از سوی قضات جمهوری اسلامی همین طور ناعادلانه قضاوت شدهایم.»